Halák s piatym triumfom v rade, Chára a Sekera s asistenciami

04.03.2012 Celý región

New York 4. marca (TASR) - Slovenský brankár Jaroslav Halák zo St. Louis Blues ťahá v zámorskej NHL už päťzápasovú šnúru víťazstiev. V noci na nedeľu inkasoval na ľade San Jose len jediný gól, ďalších osemnásť striel zneškodnil a prispel k triumfu 3:1.

Halák, ktorý zaznamenal už 21. víťazný duel v sezóne, spoločne s brankárskym kolegom Brianom Elliottom naďalej pracuje na vylepšovaní klubového rekordu. Od vzniku organizácie v roku 1967 tím "bluesmanov" nemal dvojicu gólmanov, ktorí by v jednej sezóne mali po 20 triumfov. St. Louis po prvý raz od sezóny 1994/95 vyhral všetky vzájomné stretnutia so Sharks a v tabuľke Centrálnej divízie sa dotiahol s 89 bodmi na vedúci Detroit, ktorý má však o zápas menej. Na súpisku domácich Sharks sa nedostal slovenský center Michal Handzuš.

V úvodnom zápase sobotňajšieho programu zvíťazili hokejisti New Yorku Islanders v Bostone na ľade úradujúcich držiteľov Stanleyho pohára 3:2. Ostrovania ukončili päťzápasovú sériu prehier. Kapitán domácich Zdeno Chára si pripísal bod za gólovú asistenciu.

Bodoval aj obranca Buffala Andrej Sekera, jeho tím triumfoval vo Vancouveri 5:3. Sekera v predposlednej minúte pri hre bez brankára domácich založil akciu, na konci ktorej Tyler Ennis gólom do prázdnej bránky spečatil konečný výsledok.

V čele kanonierov profiligy figuruje Steve Stamkos z Tampy Bay, ktorý dvoma gólmi vrátane víťaznej strely v predĺžení posunul Lightning k víťazstvu nad domácou Carolinou 4:3 pp a svoj účet zvýšil na 47 gólov.

Z úspešného vstupu do funkcie hlavného trénera Toronta sa radoval Randy Carlyle, jeho noví zverenci zdolali v Montreale Canadiens 3:1. Slovenský brankár domácich Peter Budaj strávil zápas na striedačke.

Čerstvý prírastok v Nashville Andrej Kosticyn sa mohol tešiť nielen z víťazstva nad Floridou 3:1, ale aj z jubilejného 100. gólu v kariére.

V losangelskom derby zdolali Kings hostí z Anaheimu 4:2, obranca hostí Ľubomír Višňovský si pripísal iba dve mínusky.

výsledok: Boston - NY Islanders 2:3 /za domácich Chára 0+1/, Montreal - Toronto 1:3, Carolina - Tampa Bay 3:4 pp, Florida - Nashville 1:3, Phoenix - Columbus 2:5, Colorado - Pittsburgh 1:5, Vancouver - Buffalo 3:5, Los Angeles - Anaheim 4:2, San Jose - St. Louis 1:3 /za hostí Halák odchytal celý zápas, 1 inkasovaný gól, 18 zákrokov/
 

Vyberte región